Biografía

The Denim Rips són un quintet format a Les Borges Blanques (Lleida) a principis de 2017. Els seus membres són:  Aleix Estradé, Xabier Villafranca, Marc Jordà , Juan Castro i Àlex Llimós, tots ells apassionats de la música i en concret la d'arrel americana. Provinents d'altres formacions elèctriques amb tradició punkrock, decideixen unir forces i apostar per aquest nou projecte, creant un repertori gairebé integrament de temes propis, buscant un format còmode, de so orgànic i natural.

El projecte té una sonoritat i estètica al més pur estil de les"String Bands"de les dècades de 1930 i 1940 a EUA amb clara influència dels artistes clàssics del folk d'aquest país, amb elements de l'Old Time, el Bluegrass i el Country, encara que a les seves composicions també hi ha pinzellades de folk irlandès, Punk rock i altres gèneres contemporanis. Les seves lletres són crues i despreocupades, personals i divertides. Parlen d'històries de llibertat, de personatges que fugen dels seus fantasmes interiors o simplement de ballar, brindar i oblidar-se dels problemes a cop d'ampolla. 

The Denim Rips neix amb el proposit inicial de retrobar-se amb les arrels i de portar la música als carrers altre cop. De fet la banda no té local d'assaig fixe, per això pots tenir l'oportunitat de trobar- te'ls assajant per sorpresa en qualsevol racó del rural lleidatà o fent "Busking" als carrers més transitats de la teva ciutat. 

Durant la primavera de 2019 i després de mil nits de jams de taverna comencen a fer els seus primers concerts seriosos actuant a diferents punts de la geografia Catalana i participant en alguns festivals de renom com per exemple al DesfolCat ( Festival de Música tradicional i Popular de Calaf), al Old Rooster Music Fest o a la Firra de Les Borges Blanques. 

El maig del 2020 treuen al carrer el seu primer single "You and Me Again" inclòs al recopilatori "Estrats - Sons de Ponent / Vol.2" potenciat i distribuït per la revista Enderrock.

Actuación