Contenido
ESTRATS (vol.1) és un tast aleatori d’una porció dels sons que es couen avui a Ponent. La compilació que podeu adquirir al sorteig en les xarxes socials de Jump2Music, exemplifica el gran ventall d’estils i llenguatges que abraça la música actual. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora.
 
Gràcies a la gran xarxa, amb un sol clic tenim accés a una quantitat ingent de músiques d’arreu i de totes les èpoques. Això, i l’acaparament de la música mainstream, fa que les bandes de proximitat es vegin molts cops relegades pel gran públic. En aquest sentit,ESTRATS reivindica la producció kilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i les nostres artistes, i ens emplaça a recolzar l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural.
 
Música i societat es retro alimenten de manera dinàmica. Els sons de cada època conformen el seu paisatge i, amb el temps, s’assenten com ESTRATS (m. pl. geologia - cadascuna de les capes d'una sedimentació que es diferencia de les altres per la composició i/o pel seu període de formació).

Música i societat es retro alimenten de manera dinàmica. Els sons de cada època conformen el seu paisatge i, amb el temps, s’assenten com ESTRATS (mpl. geologia - cadascuna de les capes d'una sedimentació que es diferencia de les altres per la composició i/o pel seu període de formació).

El Consell Comarcal del Segrià per mitjà del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià”  va presentar el passat 19 de juny de 2019 a la sala de plens comarcal el primer disc recopilatori ESTRATS. L'àlbum té una caràcter de promoció i difusió de l’escena musical de ponent, posar en relleu la música km0 de la nostra demarcació.

Els ens que han col·laborat en la realització d'aquest treball han estat, la Generalitat de Catalunya per mitjà de la Direcció General de Joventut i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià "JoveSegrià".

Fins a 20 formacions musicals de Ponent formen part d’aquest recopilatori Vol. I, que es caracteritza per la seva representativitat en el territori, qualitat de les propostes musicals i diversitat d’estils:

1 – A Kontra Korrent – La nostra sentència
2 – Avstral – Teoria de l’evolució (RGB)
3 – Callejón Canalla – Indicio final
4 – Koers – Fins al final (Halley Records)
5 – Ego – Liti
6 – El Petit de Cal Eril – Sento (Bankrobber)
7 – Éphona – Moonchild
8 – Er taqueta – Rumba and roll
9 – Javier Solo – La guapa y el ciego
10 – Joan Baró – Despertar
11 – La Família Torelli – Round the sun
12 – La Grobe – Titiriteros
13 – L’Home Llop & the Astramats – No em deixis mai
14 – Mister Jones – Sin norte
15 – Möndo Loco – Trenca amb el compàs
16 – Renaldo &Clara – Els afores (Bankrobber)
17 – Roger Mas – Jordi (Satélite K)
18 – Steinbock – Jump!
19 – The Chain Smokers Band – Sumer beach
20 – Thinkin’Wild – Down in the garage
 

Totes les cançons que s'hi poden escoltar són d’aquests vint grups que hi participen. "En general, són les més conegudes i famoses dels últims discs que han tret".

L’edició d’aquest CD recopilatori s’ha dut  a terme per part de l’empresa i segell discogràfic auto-edit-arte.

Tole Torelli, pallarès de tota la vida, guitarrista i compositor del grup La Família Torelli és l’ànima mater d’aquest projecte musical. Dos són els objectius d’aquesta iniciativa: ficar de relleu la bona tasca musical que s'està fent a Ponent, i crear sinèrgies amb d'altres bandes de diferents estils i bagatges amb les que compartim territori.  

La iniciativa vol sumar en el panorama musical de ponent amb la voluntat de generar xarxa a nivell musical i poder fer front a algunes de les principals necessitats del sector: espais de creació musical, espais de producció i promoció, sales i esdeveniments, reconeixement, així com el fet d’obrir portes més enllà de ponent

 

 
L’acte de presentació, va comptar amb la presència de representants de totes les bandes que integren aquest treball, locals i responsables de l’oci nocturn de ponent, organitzadors de festivals, persones vinculades al món de la fotografia i audiovisual en format d’escenaris i festivals, així com promotors i programadors musicals.
 
Va ser tot un orgull ser invitat amb aquest event i veure com gran part dels assistens ja formavem part de la nostra plataforma.
 
Deixem el link directe del sorteig del CD en les xarxes socials de Jump2Music, tan fàcil com clicar en Facebook o bé Instagram i seguir les instruccions